Zo verhelp je kalknagels en schimmelnagels


Kalknagels en schimmelnagels zijn vervelende aandoeningen die vaak worden veroorzaakt door schimmels die zich onder de nagels nestelen. De nagel kan er verdikt, brokkelig en verkleurd uitzien en soms ook pijnlijk zijn. Gelukkig zijn er verschillende methoden om deze nagelinfecties te behandelen, waaronder het gebruik van soda. Hieronder wordt beschreven hoe je kalknagels kunt behandelen met soda en andere nuttige tips om deze infecties te voorkomen.

Wat is soda en hoe werkt het?

Soda, ook wel bekend als natriumbicarbonaat of baking soda, is een wit poeder dat wordt gebruikt voor verschillende huishoudelijke doeleinden. Het is ook een effectief middel tegen schimmels en bacteriën vanwege de alkalische eigenschappen. Wanneer soda in contact komt met de huid en nagels, verlaagt het de zuurgraad en creëert het een omgeving waarin schimmels minder goed kunnen gedijen.

Kalknagels behandelen met soda

Om kalknagels te behandelen met soda, volg je deze stappen:

Maak een voetenbad met soda: Voeg 3 eetlepels soda toe aan een bak met warm water en roer goed door totdat de soda volledig is opgelost.

Week je voeten: Week je voeten gedurende 15-20 minuten in het voetenbad met soda.

Droog je voeten: Droog je voeten goed af, vooral tussen de tenen. Herhaal de behandeling: Herhaal deze behandeling dagelijks gedurende 2-3 weken.

Andere tips voor de behandeling van kalknagels en schimmelnagels

Naast het gebruik van soda zijn er nog andere effectieve manieren om kalknagels en schimmelnagels te behandelen:

Houd je voeten schoon en droog: Was je voeten dagelijks en droog ze goed af, vooral tussen de tenen. Draag ook ademende schoenen en sokken om vocht te verminderen.

Gebruik antischimmelmiddelen: Antischimmelmiddelen, zoals crèmes en sprays, zijn verkrijgbaar bij de drogist en kunnen worden gebruikt om de infectie te bestrijden.

Voedingsaanpassingen: Het aanpassen van je dieet kan ook helpen bij de behandeling van kalknagels en schimmelnagels. Vermijd suikerrijke voedingsmiddelen en verhoog je inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica en antioxidanten.

Een van de meest effectieve manieren om kalk- of schimmelnagels te behandelen is door gebruik te maken van antischimmelmedicatie, die je kunt verkrijgen bij de apotheek of via een voorschrift van je huisarts. Deze medicatie bestrijdt de schimmel van binnenuit en kan je helpen om de infectie volledig te genezen. Het is belangrijk om de medicatie volgens voorschrift in te nemen en de behandeling af te maken, ook als de symptomen verdwijnen.

Daarnaast zijn er verschillende huismiddeltjes die kunnen helpen om de nagels gezond te houden en de groei van schimmels te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld regelmatig je voeten en nagels wassen, je nagels kort houden en goed droogmaken na het douchen of zwemmen. Daarnaast kan het helpen om schoenen en sokken te dragen die ademend zijn en je voeten niet te lang opgesloten te houden in vochtige omgevingen.

Als je last hebt van kalknagels of schimmelnagels, is het belangrijk om geduld te hebben. Het kan even duren voordat je verbetering ziet, vooral als je ervoor kiest om alleen huismiddeltjes te gebruiken. Maar door consistent te zijn en de juiste behandeling te volgen, zullen je nagels uiteindelijk weer gezond worden en kun je weer met zelfvertrouwen je voeten laten zien.

Kalknagels en schimmelnagels kunnen vervelende en hardnekkige aandoeningen zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om deze te behandelen. Het gebruik van soda kan een effectieve en goedkope methode zijn om de infectie te bestrijden en te voorkomen. Naast het gebruik van soda is het belangrijk om je voeten schoon en droog te houden, antischimmelmiddelen te gebruiken en je dieet aan te passen.

Zo verhelp je kalknagels en schimmelnagels

log in

reset password

Back to
log in